Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 12 lutego 2016 imieniny: Eulalii, Nory, Radzimira

01

wrz

2010

"OPINIE" - nowy tygodnik w Radzyniu

Mariusz Szczygieł   

OPINIE - TYGODNIK - LUDZIE - WYDARZENIA

 

Już w najbliższy poniedziałek (6 września br.) do naszych rąk trafi nowy, radzyński tygodnik "OPINIE".

Nowy tytuł, nowy pomysł na lokalną prasę, świeże spojrzenie, zapał i zaangażowanie, ale sprawdzeni ludzie- oto przepis na to wydawnictwo. Czy w Radzyniu potrzebna jest nowa gazeta? Czy znajdzie odbiorców? Czy będzie podobna, czy jednak różna od istniejącego już w tygodnika z czerwonym napisem, który nawet listonosz przyniesie nam do domu? Już teraz wyraźcie swoje opinie na ten temat w komentarzach.

O kilka słów poprosiliśmy Redaktor Naczelną "OPINII" Monikę Dudzik:

"Drodzy Czytelnicy!

Radzyń Podlaski jest miastem dosyć specyficznym, a jednocześnie z wielu powodów interesującym, co odnosi się to także do lokalnego rynku wydawniczego. Pojawia się przy tej okazji pytanie o sens istnienia tutaj kolejnej gazety. Mnóstwo osób do tego tematu odnosi się z rezerwą i dystansem. Zdajemy sobie z tego doskonale sprawę, niemniej jednak gdyby nie głębokie przekonanie, że w naszym powiecie jest miejsce na jeszcze jeden tytuł prasowy, tygodnik OPINIE by nie powstał. Mamy nadzieję, że z czasem pozyskamy sobie Wasze zaufanie.

OPINIE ukazywać się będą w każdy poniedziałek i poruszać sprawy związane z miastem oraz powiatem. Pragniemy, aby przedstawiane na naszych łamach informacje uwzględniały różne punkty widzenia i były zaprezentowane w sposób solidny oraz rzetelny, o co zadbają nasi dziennikarze. Zamierzamy wsłuchiwać się w Wasze problemy oraz interweniować tam, gdzie nasza pomoc jest nieodzowna. Zapewniamy, że na naszych łamach nie zabraknie Waszego głosu.

Pragniemy tworzyć gazetę, w której przeczytacie o tym, co jest dla Was ważne. Liczymy na współpracę, do której zachęcamy zarówno indywidualne osoby, jak i instytucje, organizacje oraz firmy. Jesteśmy przekonani, że wyjdzie to z korzyścią dla wszystkich – a w głównej mierze dla Czytelników."

Odpowiadając na apel Naczelnej, przyłączamy się do współpracy z "OPINIAMI" :)

 

Komentarze   

 
0 #1 Coś nowegoM21 2010-09-01 11:55
:-) ja z chęcią podejmę współpracę :) :-)
 
 
0 #2 Warto zacząćmsn 2010-09-01 14:13
Warto zaczynać jeśli ma się wizję tego, co chce się robić. Z tekstu Redaktor Naczelnej wynika, że jest i wizja, i realizujący ją ludzie. Dodajmy rozeznanie potrzeb lokalnej społeczności oraz.... wiele koniecznych elementów :) ...i wyjdzie ciekawy produkt.
Powodzenia!
 
 
0 #3 RE: "OPINIE" - nowy tygodnik w Radzyniupolak8 2010-09-01 14:26
Po ile bedzie mozna go zakupic?Pierwszy egzemplarz będzie bezpłatny czy nie?Będzie go mozna spotkac w kazdym sklepie?
 
 
0 #4 hmmMarcel 2010-09-01 14:33
Dla mnie z tego tektstu nic nie wynika. Tekst jak tekst. Na razie wygląda to na Wspolnota 2 tylko ze z innym napisem i kolorem. No nic życzę wam powodzenia i profesjonalizmu bo tego brakuje w Radzyniu i gazetom które są obecnie na rynku jak i większości przedsiębiorcom. Mam nadzieje ze bedzie to gazeta prowadzona przez kompetentne osoby a nie przez osoby ktore sie dopiero ucza. A i najwazniejsze NIE POTRZEBA NAM KOLEJNEGO '''FAKTU'' jest nim Wspolnota bleee pozdrawiam Mrcel
 
 
0 #5 "OPINIE"Przemek 2010-09-01 20:00
Jak dla mnie redakcja "OPINIE" powinna w pewniej mierze postawić na ogłoszenia, a w szczególności ogłoszenia o pracę. Wiem, że nie jest to prosta sprawa zebrać w naszym regionie ogłoszenia związane z ofertami pracy dla osób które jej poszukują ale w tym tkwi setko sprawy. Sam jako osoba poszukująca pracy na pewno skorzystał bym z tego.
 
 
0 #6 opinie jest o.k.janek 2010-09-01 22:43
Pokażcie coś nowego, a ludzie to kupią. Nowe jest trendy. Wspólnota jest "omszała" Grot jak to Grot, Radzynianka light to może macie szansę - powodzenia :roll:
 
 
0 #7 FAKTYanonim 2010-09-02 08:55
Ja wolę FAKTY, o p i n i ę sam sobie wyrobię o sprawie. Nie ma w Radzyniu człowieka opiniotwórczego, z którego opinią należałoby się bezkrytycznie zgadzać i co najgorsze, pracującego w OPINIACH!
 
 
0 #8 to tylko jaanonim 2010-09-04 20:29
Ludziska, boicie się własnego cienia, jak to stwierdził pan Wałęsa. I o czym "JA" ma z wami rozmawiać? Moje pchły są bardziej resocjalizowane. Dla was ważne są stołki, jakieś przedszkola, szkółki, klepanie po [***], dotacje dla nierobów, dokładanie do garów niereformowalnych istot.
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

Nasza strona używa plików cookies. Czytając nas, wyrażasz na to zgodę. Przeczytaj naszą politykę cookies. Jeśli akceptujesz ciasteczka na tej stronie, naciśnij OK