Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 23 kwietnia 2024 imieniny: Jerzego, Wojciecha

Reklama

Placki ziemniaczane z pestkami dyni

SKŁADNIKI

1 KG ZIEMNIAKÓW
2 JAJA
3 CEBULE
O,1 KG SERA ŻÓŁTEGO
100 G PESTEK DYNI
2 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ
OLEJ
SÓL, PIEPRZ, VEGETA


WYKONANIE

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor, ser żółty ścieramy na tarce. Wszystkie składniki łączymy, doprawiając do smaku przyprawami. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Placki świetnie smakują z surówkami lub sosami.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.