Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Targowisko z żywymi zwierzętami? Mówię: NIE!
Ale sobie radną wybraliście ???? taka nie za mądra. Skoro nie można handlować zwierzętami to rozdawa...
- panter - Targowisko z żywymi zwierzętami? Mówię: NIE!
Pani Ostrowska mianowała się głównym decydentem w Radzyniu Podl. Jeszcze nic istotnego nie zrobiła d...
- Kraków - Targowisko z żywymi zwierzętami? Mówię: NIE!
powinniśmy też zakazać sprzedaży mięsa w radzyńskich sklepach! dość mordowania zwierząt! dajmy przyk...
- P.K. - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
no i ryży do poduszki https://www.youtube.com/shorts/ebCUi3twSjw
- pioter - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Faktem, który dobitnie świadczy o tym, że Karol Nawrocki ma dobry charakter jest to, że poślubił on ...
- adam_z1
Pieczenie chleba z „Ósmym Kolorem Tęczy” |
poniedziałek, 22 kwietnia 2013 06:27 | |||
Oprócz pokazu przyrządzania oraz pieczenia chleba, była też możliwość degustacji. - Już dawno nie czułam smaku ani zapachu prawdziwego, domowego chleba – dało się słyszeć od pań, które przyszły na warsztaty. Spotkanie miało na celu przede wszystkim promocję stowarzyszenia, lecz jak wyjaśnia prezes Wiesław Trykacz również promowanie zdrowego trybu żywienia. - Chemię i nienaturalność w codziennym funkcjonowaniu napotykamy prawie na każdym kroku. Zależało nam na tym, aby chleb – ten dar od Boga, jego naturalność przekazać innym, ponieważ zdrowe żywienie powinno być podstawą w codziennym naszym funkcjonowaniu. Warto dodać, że chleb ze sklepu utrzyma świeżość maksymalnie przez 2 dni, chleb pieczony naturalnie, bez chemicznych dodatków po 5 dniach jest jeszcze świeży i nadający się bez problemu do spożycia – wyjaśnia prezes. Wszyscy chętni, mogli również otrzymać bezpłatnie zakwas oraz poznać przepisy i tajniki pieczenia pysznego, domowego chleba.
|